Economia de energie. Constructia etansa de geamuri termopan creeaza izolare termica. Acest lucru reduce fluxul de caldura de intrare si iesire. Mai putina energie este folosita pentru a încalzi sau raci spatiul, care rezulta în facturile de energie mai mici.

Adaugarea unei treilea sau al patrulea strat de sticla creste valoarea de izolare a ferestrei. Fiecare strat de sticla capteaza o cantitate semnificativa de caldura care trece prin geam, crescand protectia împotriva pierderilor de caldura ferestre.

Condensare limitata. Umiditatea pe o suprafata calda face picaturi de apa, care îngheata la frig. Acest lucru poate face camera mai rece, si forteaza oamenii din interiorul sa regleze caldura. Aerul dintre cele doua geamuri de sticla, plus garnitura etana, previne condensul prin blocarea umezelii in vreme rece.

Izolare fonica. Ferestre cu geamuri duble îmbunatatesc izolarea fonica prin crearea unei bariere între casa si mediul exterior.

Siguranta. Ferestrele cu geamuri duble sunt mai greu de spart decât feretsrele cu un singur panou, astfel încât acestea creste securitatea casei. Pentru ca sunt sigilate strict fata de alte ferestre, este, de asemenea mai greu sa fie fortate din exterior.

poza 3Reducerea deteriorarii mobilierului. Ferestre cu geamuri termopan poate reduce cantitatea de soare si caldura intra în camera. Acest lucru poate ajuta la reducerea daunelor provocate de soare pentru a picturile tale, mobilier, covoare si alte obiecte din jurul casei.

Dezavantajele unui geam termopan sunt:

Nu pot fi reparate. Spatiul dintre cele doua geamuri de sticla, formeaza un strat de izolatie. În cazul în care sigiliul nu este etana, condensarea va aparea între geamuri. O data sigilate, geamurile nu pot fi tras în afara si reparate. Fereastra va trebui sa fie înlocuita.

Nu sunt potrivite pentru casele mai vechi. Ferestre cu geamuri duble sunt moderne , astfel încât se afla in conflict cu stilurile mai vechi. si daca un proprietar decide sa nu înlocuiasca fiecare fereastra cu geam termopan, aspectul general al casei va arata nepotrivit.

Dupa cum vezi, un geam termopan are mai multe avantaje decat dezavantaje. Iar daca vrei sa afli si mai multe, atunci click aici.