Geamul dublu este o modalitate de a crea un strat izolator – fie prin gaze grele, fie prin aer normale sau speciale – intre doua geamuri de sticla. Geamul termopan este standard in cele mai multe case noi, dar este, de asemenea, potrivit pentru instalarea in case existente, daca faci reparatii substantiale sau inlocuirea ferestrelor. Daca aveti posibilitatea sa alegeti, instalati geamuri duble la principalele domenii incalzite ale casei, precum si sub sau langa ferestre mari.

Photo-05.04.2014Beneficiile geamurilor termopane la preturi bune:

pot injumatati pierderile de caldur? prin ferestre

imbunatatesc in mod semnificativ confortul termic de acasa

reduce zgomotul exterior

reduce sau elimina condensul acumulat in vreme rece.

Lista de verificare pentru geam de termopan la pret bun.

Pentru cele mai bune performante, uita-te pentru urmatoarele:

Cadre care au o pauza termica – o sectiune din material plastic sau rasina in centrul tamplariei aluminiu sau ramei dintr-un material izolator, cum ar fi PVC sau lemn. Acestea sunt mai putin probabil de a atrage condensare si va pierde mai putina caldura decat ferestrele cu rame din aluminiu standard. Comparativ cu ramele de aluminiu standard, ramele de aluminiu rupte termic reduc pierderile de caldura prin fereastra cu 20% si PVC sau ramele din lemn cu 40%.

Low-emisivitate (low-E) – permite luminii si caldurii sa intre, dar reflecta caldura inapoi in interiorul camerei. Geamurile termopane la preturi bune cu geam de sticla Low-E reduce pierderile de caldura cu aproximativ 20% la 30%, in comparatie cu geamul termopan Low-E.

Straturi multiple de sigilii bune – pentra a pastra umiditatea si zgomotul afara. Articulatia dintre unitatea de geam si cadrul sau, trebuie sa fie bine inchise.

Distantiere din plastic sau inox – pentru a separa geamurile (in loc de aluminiu), pentru a reduce pierderea de caldura si condensarea de la marginea de sticla.

Umplerea cu gaz inert – cum ar fi argonul, intre straturile de sticla. Acesta este un izolator mai bun decat aerul, reducand pierderea de caldura la fiecare fereastra de 3% la 9% mai mult decat un geam termopan cu umplutura de aer.