sl1Este posibil sa fiti in cautarea unor informatii despre ceea ce inseamna un geam termopan, si mai ales despre cele mai potrivite optiuni pentru locuinta dumneavoastra. Din acest motiv, in cele ce urmeaza, va vom oferi informatii in acest sens, si incepem prin a va spune ca un geam termopan este o combinatie de doua sau mai multe panouri de sticla, ce sunt sigilate cu aer sau gaz inert, intre panouri. Despre aceasta constructie, a unui geam termopan, mai putem adauga ca este proiectata pentru a oferi beneficii in ceea ce priveste controlul eficient al energiei din exterior in interior, sau din interior in exterior. Se poate obtine un control eficient din acest punct de vedere prin urmatoarele situatii. Putem aminti despre conductie, iar aceasta este de fapt caldura transmisa printr-un material solid, iar aici putem aminti rama ferestrei, sau chiar geamul. Referitor la convectie, putem adauga ca aceasta este de fapt caldura propagata ca urmare a miscarii unui mediu fluid sau gazos. Radiatia, este energia ce se transmite de la o sursa de caldura, iar aici putem aminti soarele. In ceea ce priveste selectia pentru aceste materiale, si pentru design-ul pe care il va avea un geam termopan, putem adauga ca va determina economisirea de energie. In cazul in care va intrebati din ce este alcatuit un geam termopan, atunci putem adauga ca in componta sa intra urmatoarele elemente: distantier, agent de absorbtie, material de ermetizare, spatiu cu aer, si sticla. In cele ce urmeaza vom face o prezentare a acestor componente, pentru a sti mai bine ce trebuie sa alegeti, daca sunteti interesat de ferestrele termopan.

Despre distantier, putem spune ca reprezinta materialele folosite pentru separarea panourilor de sticla, indiferent daca vorbim despre doua panouri, sai mai multe. Acest distantier poate izola, si poate face acest lucru prin utilizarea unor materiale ce au rolul de a reduce conductia de la panoul exterior pentru cel interior. In cazul utilizarii unor sisteme din metal, acestea pot reduce procesul de conductie. In cazul unor materiale mai dense, putem adauga ca nu includ metale, printre care putem aminti spuma siliconata, pot ajuta la imbunatatirea temperaturii in interiorul panoului. Referitor la agentul deshidratant, putem spune ca reprezinta de fapt un agent de uscare, ce se regaseste in interiorul materialului distantier, si poate absorbi toata umiditatea din interiorul unui sistem. Materialul de ermetizare este necesar, deoarece cele doua geamuri de sticla, vor trebui inchise ermetic impreuna, iar in acest sens se poate folosi un liant precum siliconul sau polisulfura. Totodata, aceste materiale au rolul de a lega panoul exterior de cel interior, pentru a crea un spatiu cu aer, ceea ce inseamna ca isi face aparitia efectul de izolare.

In ceea ce priveste spatiul cu aer, despre acesta putem adauga ca are rolul de a reduce efectul conductiei. Circulatia aerului in spatiul dintre geamurile de sticla, poate ridica sau cobora temperatura panoului de sticla interior, in functie de cel exterior. Efectul de convectie poate fi minimizat din acest punct de vedere, si se poate face acest lucru prin metoda de a mentine o grosime optima a distantierului de pe baza sistemului. Se poate imbunatati si mai mult performanta energetica, iar in acest sens, putem aminti posibilitatea de a utiliza un gaz inert, printre care putem aminti argonul sau kriptonul. Aceste gaze sunt mai grele decat aerul, ceea ce inseamna ca se pot limina efectele conductiei si cele a convectiei. Pentru o eficienta sporita si imbunatatita, in ceea ce priveste performanta energetica a unui geam se poate utiliza o unitate triplu geam. Aceasta combina trei panouri de sticla, si doua spatii de aer, iar performantele energetice despre care vorbeam vor fi mereu cele mai bune. Trebuie sa prezentam cateva detalii si despre sticla, iar despre aceasta putem spune ca este cea mai mare parte a unitatii izolatoare. Aceasta este singurul component ce poate avea un impact asupra celor trei tipuri de transfer de caldura. Cea mai utilizata sticla cu emisie redusa, este sticla low – e despre care se poate adauga ca a fost conceputa pentru a mentine caldura in interior pe timpul iernii, sau pentru a o reflecta pe timp de vara. Astfel, prin controlul temperaturii pentru panoul exterior de sticla, se poate reduce acumularea de caldura radianta, sau pierderea acesteia si se poate pastra mereu o temperatura ambianta. Acestea sunt informatiile referitoare la un geam termopan, si puteti tine cont de ele pentru achizitia unui sistem potrivit. Puteti intra pe aceasta pagina, pentru a gasi mereu produse de o calitate superioara.