Geam Termopan

Tipuri de sticla

STICLA FLOAT:

Acest geam termopan este realizat folosind cele mai noi tehnologii de flotare a unei benzi de sticla pe o baie metalica. In aceste conditii se poate obtine o sticla cu fetele perfect plane, si cu o transparenta nedistorsionata. Totodata pe suprafata geamului nu vor exista nici un fel de neregularitati. Despre tehnologia FLOAT mai putem adauga ca sta la baza tuturor procedurilor de creare a sticlei, pe care le vom prezenta in continuare.

Photo 05.04.2014, 10 23 31STICLA FLOAT CLARA:

Sticla pentru geam termopan de acest tip, este una incolora, foarte clara, si care poate avea o capacitate sporita de transmitere a luminii. Este foarte utilizata in ceea ce priveste montarea termopanelor pentru locuinte, si cladiri noi si vechi, fara a influenta negativ estetica generala.

STICLA COLORATA IN MASA:

Acest tip de sticla se obtine prin adaugarea unor oxizi metalici, in momentul topirii, in masa sticlei. In aceste conditii, putem adauga ca cele mai folosite nuante sunt cele de bronz, gri, verde, sau albastru. Referitor la densitatea de culoare, putem adauga ca depinde de grosimea sticlei, iar aceasta are un rol important si in ceea ce priveste transmiterea de lumina catre interior. Aceste caracteristici scad odata cu cresterea grosimii sticlei. Culoarea de pe aceste geamuri termopan, este cea care poate asigura o absorbtie mai mare pentru energia solara, ceea ce inseamna ca va fi impiedicata patrunderea excesiva de lumina la interior.

STICLA REFLECTORIZANTA:

Sticla reflectorizanta pentru un geam termopan are calitate de reflectare a radiatiei vizibile sau a celei infrarosii. Acest tip de sticla este obtinut, prin aplicarea unei pelicule de oxizi metalici pe suprafata sticlei. Despre stratul de oxizi, mai putem adauga ca poate fi aplicat atat pe o sticla clara, cat si pe cea colorata in masa. Totodata pelicula de oxizi pentru un geam termopan de acest tip este cat se poate de rezistenta, si stabila. Astfel, in functie de orientarea peliculei de oxizi, se poate obtine si un efect de culoare pentru un geam termopan, spre interiorul cladirii, sau de oglinda in cazul in care pelicula va fi indreptata spre exteriorul cladirii.

STICLA CU ACOPERIRE DE JOASA EMISIVITATE (LOW – E)

Acest tip de sticla este monolitic, si are prevazut un strat de oxizi metalici, ce se va depune pe suprafata acesteia printr-un proces electromagnetic, pe una din suprafetele unui geam float. Despre pelicula, mai putem adauga ca poate fi una dura (hard) sau moale (soft). Totodata un geam Low – E soft, poate fi utilizat doar pentru termopanele cu caracteristici termoizolante, si va avea un strat orientat de fiecare data spre interiorul geamului, deoarece in aceste conditii se poate evita deteriorarea sa.

Folosirea acestui tip de geam termopan Low – E poate amplifica proprietatile termoizolante pentru o fereastra, si ofera posibilitatea de a reduce transferul termic. In aceste conditii se vor reduce semnificativ pierderile de caldura pe timp de iarna, sau acumularile de caldura pe timp de vara. Totodata acest tip de geam termopan are rolul de a permite in acelasi timp si un grad sporit de transmisie luminoasa catre interior.

STICLA LAMINATA:

Sticla laminata este fabricata din doua sau mai multe foi de sticla ce se vor uni in conditii speciale in ceea ce priveste temperatura si presiunea. Se va folosi in acest sens si o folie de polivinil butiral (PVB), iar dimensiunile standard pe care le propune sunt de 0.38 mm; 9.76 mm; 1.52 mm, sau mai mari, la cererea clientului. In cazul in care acest tip de sticla se va sparge, are un avantaj major, deoarece fragmentele de sticla pot ramane lipite de folie, ceea ce inseamna ca vor fi evitate accidentarile de orice tip. De asemenea aceste geamuri termopan laminate pot oferi si o rezistenta sporta in ceea ce priveste indoirea sau spargerea.

Domeniile de utilizare pentru sticla laminata sunt diverse, iar aici putem aminti: ferestre, usi, cupole, tavane, acoperisuri, copertine vitrate, pereti despartitori, balustrade, pardoseli, trepte, vitralii in zone cu risc crescut precum sali de sport, spitale, scoli, sau gradinite. De asemenea, sunt potrivite si pentru vitraje antifonice, adaposturi de pasageri precum gari, statii de transport in comun, precum si pentru parapeti.

STICLA SABLATA:

Aceasta sticla sablata reprezinta de fapt o suprafata mata, ce se obtine dintr-un geam termopan transparent, sau colorat, peste care se va aplica un jet de nisip fin folosind un aer comprimat. In cazul in care se va dori o sticla sablata cu model, despre aceasta putem spune ca se realizeaza folosind un sablon, cu un desen ce se va aseza pe geamul transparent, dupa care urmeaza sablarea propriu-zisa.

STICLA ORNAMENTALA:

Sticla ornamentala este potrivita atat pentru cladirile cu arhitecturi mai speciale, cat si pentru tamplariile PVC pentru interiorul locuintelor. In cadrul procedeului de creare a acestui tip de sticla, ea este supusa la trecerea printre doi cilindri de laminare, iar unul dintre acestia este gravat cu motive deosebite. In aceste conditii, una dintre fetele sticlei, va fi imprimata in relief, si se pot crea modele deosebite, fara ca acest lucru sa aiba vreu rol in ceea ce priveste transluciditatea. Aceasta poate fi mai mare sau mai mica, in functie de modelul de sticla ornamentala pentru care veti opta. In plus pentru aceasta sticla ornamentala se regasesc o multitudine de modele, pentru a va bucura de un geam termopan exact cum v-ati dorit.

OGLINZI:

In crearea acestor oglinzi pentru un geam termopan se aplica un strat de argint sau de cupru pe suprafata acestuia, dupa care se vor aplica doua straturi de lac vernis, care are rolul de a-l proteja.

STICLA SECURIZATA:

Despre sticla securizata, putem spune ca se obtine printr-un procedeu de incalzire a acesteia, intr-un cuptor securizat pana la aproximativ 700 grade C, dupa care urmeaza racirea brusca a acesteia. In aceste conditii, folosind aceasta tehnica se vor echilibra tensiunile din interiorul sticlei, ceea ce inseamna ca poate prezenta calitati deosebite in ceea ce priveste sticla securizata. Geamul termopan cu o astfel de sticla este unul solid si rezistent, chiar daca va fi supus unui impact mecanic puternic. Are o mare capacitaite de rezistenta la socurile mecanice, iar stabilitatea la diferentele de temperatura, este de asemenea una sporita, la 200 K, fata de 40 K pentru o sticla normala pentru un geam termopan.

In cazul in care totusi acest geam va fi spart, vor fi eliminate pericolele de accidentare, deoarece sticla se va descompune in bucati foarte mici. Securizarea unei sticle, se poate face pentru toate tipurile de sticla, cu grosimi cuprinse intre 4 – 19 mm. De asemenea in cazul in care sticla pentru un geam termopan a fost securizata, aceasta nu mai poate fi modificata prin taiere, gaurire sau slefuire. Puteti achizitiona aceasta sticla securizata in cazul in care doriti sa va asigurati locuinta, impotriva actiunilor nedorite.

Acestea sunt posibilitatile de achizitionare pentru care puteti opta in cazul in care veti dori sa cumparati un geam termopan, si cu siguranta veti fi multumiti pe deplin de alegerea facuta. Asta, deoarece putem oferi solutii pentru toate tipurile de imobile, si nu trebuie decat sa ne contactati pentru a va oferi toate detaliile si informatiile de care aveti nevoie. Va stam la dispozitie pentru orice nelamurire.