Mit – Este nevoie de permisiunea de planificare pentru a înlocui ferestrele

Realitate – Permisiunea de înlocuire pentru ferestre este valabila numai pentru cladiri listate si pentru casele din zonele de conservare.

Mit – Condensul pe ferestre este ceva cu care trebuie sa traim

Realitate – Prin instalarea si izolarea (sau Low E) geamului termopan, problemele de condensare pe partea din camera a ferestrei pot fi reduse foarte mult. În cazul în care unitatea de dublu vitraj include margini calde (sau cu fisuri milimetrice) distantiere, condensarea poate fi redusa si mai mult. Într-o unitate de tamplarie pvc sigilata în mod corespunzator ar trebui sa fie relativ putin condens în cavitatea interioara a ferestrei  pentru ca sunt folosite foliile de aer deshidratat si desicanti.

Mit – geamul secundar este la fel de eficient energetic ca geam termopan

Realitate – Proprietatile de izolare ale geamurilor secundar sunt mult mai mici decât cele oferite de adevarat geam dublu – si în special cele oferite de Low E geam termopan. Casele cu geam secundar sunt marca unui rating de energie slaba pe noul certificatul de performanta energetica obligatorie – care este acum necesar pentru vânzarea oricarei case.

Mit – Toate sticlele E low ofera aceleasi niveluri de economisire a energiei

Realitate – U (sau de economisire a energiei) valoarea sticlei E low poate varia cu pâna la 25%. Cele mai eficiente sticle E-low au un strat special aplicat printr-un proces cunoscut sub numele de magnetron sputtering. Acest strat se opreste caldura interioara de la evadarea dar permite energiei termice naturale de la soare pentru a trece în camera (Solar Heat Gain). Doar unitatile termopan care combina înalta performanta de sticla Low E, cu distantiere de margine calde si umpluturi cu argon sunt capabile de a realiza gradul “A” în scara Evaluari Window energetice oficiala.

Mit – acoperirile offline sunt fragile si usor de deteriorat

Realitate – Acoperirile offline care sunt aplicate dupa foaia de sticla de baza au fost fabricate si taiate, au fost considerate anterior mai putin rezistente decât acoperirile online. Cu toate acestea, cele mai noi tehnologii de acoperire magnetron înseamna decât acoperirile offline sunt acum mult mai durabile si pot fi chiar tratate termic pentru securizare. Noile acoperiri magnetron ofera sticlei, de asemenea claritate superioara si transparenta.

Mit – Daca argonul este folosit pentru a umple de unitati de tamplarie pvc, se poate scurge în camera

Realitate – umpluturile cu argon ar trebui sa aiba o durata de viata egala cu cea a unei unitati termopan si nu ar trebui existe sa scurgeri de mai mult de 5% pe o perioada de 25 de ani.

Adevarul este ca daca va doriti geamuri termopan de calitate trebuie  sa va informati inainte sa cumparati.