In cele ce urmeaza va vom prezenta cateva detalii despre aceste rame pentru ferestre termopan, si este indicat sa tineti cont de aceste informatii in cazul in care in perioada urmatoare aveti de gand sa achizitionati sisteme de acest tip. Multe persoane nu dau prea mare importanta informatiilor sau detaliilor legate de ramele pentru ferestrele termopan, insa nu va trebui sa faceti si dumneavoastra acelasi lucru, daca veti dori sa va bucurati de ferestre ideale din toate punctele de vedere. In acest sens, putem spune ca aceste ferestre termopan pot fi achizitionate intr-o varietate de modele in ceea ce priveste carcasele, si geamurile. In cazul in care rama unei ferestre va fi combinata ideal cu intreg sistemul, atunci rezultatele din punct de vedere termic, vor fi cu siguranta cele mai bune. Atunci, cand veti alege sistemele de acest tip, trebuie sa va ganditi si la faptul ca ele vor trebui adaptate in functie de clima si de scopul pentru care sunt montate, ceea ce inseamna ca pot fi personalizate pentru orice tip de casa. Acest lucru va poate asigura de faptul ca veti gasi cu siguranta sistemele ideale pentru orice locuinta, in functie de necesitatile pe care le aveti. Este foarte importanta si rezistenta termica pentru o rama a unei ferestre din termopan, deoarece aceasta poate contribui foarte mult la eficienta enegetica la nivelul intregii ferestre. Astfel, fiecare materiale are beneficiile sale, atunci cand vorbim de rama pentru ferestre termopan, insa cele din vinil, lemn, sau fibra de sticla, sunt materiale ce pot oferi mereu o rezistenta termica mult mai buna decat ramele din metal.

Primul dintre aceste tipuri de rame pentru ferestrele pot fi cele din aluminiu sau metal, insa desi aceste sunt foarte puternice, usoare, si in putine conditii au nevoie de intretinere, nu pot asigura toate beneficiile necesare. Spunem acest lucru deoarece izolarea pe care o ofera din punct de vedere termic este destul de slaba. Pentru a se reduce acest flux de caldura, este indicat ca ramele din metal, sa fie acoperite cu o banda de material plastic, izolant, ce se poate amplasa pe interiorul sau exteriurul cercevelei. Exista si rame compozite, iar despre acestea putem adauga ca sunt create din lemn compozit, printre care putem aminti pal-ul, sau cheresteaua laminata. Despre aceste compozitii, putem spune ca sunt destul de stabile, si pot avea proprietati structurale si termice asemanatoare cu lemnul conventional. In unele situatii se poate ca aceste rame sa ofere mai multa rezistenta la umiditate sau degradare in comparatie cu lemnul.

In ceea ce priveste ramele din fibra de sticla pentru ferestre, despre acestea putem spune ca sunt stabile dimensional, si pot avea cavitati de aer, ce se pot umple cu izolatie. In aceste conditii pot avea o performanta termica, superioara fata de celelalte tipuri de rame pentru ferestrele din lemn sau vinil neizolate.  Referitor la ramele din vinil, despre acestea putem spune ca sunt de cele mai multe ori realizate din policlorura de vinil, PVC, cu lumina ultravioleta, si stabilizatori ce pot impiedica lumina soarelui in ceea ce priveste descompunere materialului. Despre aceste rame mai putem adauga ca nu necesita vopsire, si pot avea o rezistenta sporita in ceea ce priveste umezeala. Sunt prevazute cu cavitati goale ce pot fi umplute cu material izolant, ceea ce le face superioare din punct de vedere termic. Exista si posibilitatea de a opta pentru rame de lemn, iar acestea pot izola destul de bine, insa dezavantajul lor este acela ca se pot dilata si se pot contracta in functie de conditiile meteo. Totodata ramele din lemn necesita o intretinere regulata. Pentru a gasi cele mai bune posibilitati de achizitionare a unor sisteme termopan, ideale din toate punctele de vedere, atunci trebuie sa accesati acest site.